Workshops

Workshops

 
 
Kinderpraktijk Vlinder verzorgt diverse workshops en trainingen. Kinderen in een groep hebben veel aan elkaar. Rondom een bepaald thema is er veel herkenning en uitwisseling van ervaringen. En bovenal is het heel gezellig! Ik laat kinderen altijd veel ervaren met hun lijf. Het geleerde gaan we vervolgens op een creatieve manier verwerken.
 
 
 

“ Ieder kind is een kunstenaar.
De kunst is, hoe het eenmaal volwassen
een kunstenaar kan blijven.”

 
 
 
 
WORKSHOPS
 
COCONCLUB!
 
De CoconClub is een club voor tieners om lekker te ‘cocoonen’. Denk aan: kletsen, jezelf zijn, spel, lachen, creatief bezig zijn, hapje/drankje, delen, muziek, ontspannen, vertrouwen, gezelligheid….

Eén keer per maand komen we bij elkaar, op de vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Is je zoon of dochter tussen de 10 en 13 jaar? Dan is hij/zij van harte welkom op vrijdag 16 februari. De overige data zijn: 16 mrt., 13 apr., 18 mei en 15 jun.

De kosten voor de CoconClub bedragen 15 euro per bijeenkomst. Het bedrag is inclusief BTW, materialen en drinken met iets lekkers. Instromen kan het hele jaar, indien er plek is.
 
 
FLADDERTIJD!
 
Kom knutselen, kletsen en leer meer over jezelf bij crea coach club FLADDERTIJD! Elke les heeft een thema. Hieronder een paar voorbeelden:
– Kracht: ontdek wat je kracht geeft en maak een krachtstok.
– Dromenland: oefen hoe je makkelijker in slaap kan komen en knutsel een dromenvanger.
– Zorgenloos: leer hoe je je hoofd leeg maakt en maak een zorgenpot.
– Dit ben ik: omschrijf je zelf en maak een kunstwerk van jezelf.

Fladdertijd is bedoeld voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Fladdertijd maakt even plaats voor de CoconClub, maar laat het gerust alvast weten als je geinteresseerd bent.
 
 

Ervaring van een moeder van een meisje van 7:

 

“Onze dochter kwam bij Fladdertijd, omdat ze er tegenaan liep dat ze gauw (faal)angstig is en in nieuwe situaties daardoor soms moeite had om contact te leggen met vreemden of op anderen af te stappen. We wilden haar graag wat begeleiding bieden om zelfvertrouwen te creëren op een voor haar leuke en laagdrempelige manier. Zo kwamen we bij de Crea Coach Club, lekker knutselen en tekenen en tussendoor kletsen over gevoelens en emoties. Hoewel ze het de eerste keer (uiteraard) ook spannend vond, had ze het wel meteen naar haar zin en vond ze het prettig om bij Linde te zijn. Ze kwam met praktische oefeningen thuis die ze (en wij) op een blaadje kon nalezen en waar ze ook haar vriendinnen over vertelde (bv. oefeningen om goed in slaap te vallen). Ze heeft veel leuke en verrassende werkjes gemaakt, meestal met een belangrijke boodschap, zoals de krachtstok en de tegel waarop ze haar lijfspreuk mocht zetten. Onze dochter heeft veel opgestoken, zelfvertrouwen opgedaan, goede tips gekregen en daarbij ook nog eens veel plezier gehad. “

 

Een jongen van 8 vertelt:

 

“Ik vind het erg leuk bij de Knutselclub! Wel jammer dat ik de enige jongen ben. Ik word er ontspannen van. “

 

KINDERYOGA WORKSHOPS
 
Kinderpraktijk Vlinder verzorgt in overleg yogaworkshops voor diverse leeftijden.
 
 
 

TRAININGEN
 
VLINDERTIJD! Start binnenkort!
 
VLINDERTIJD! is een serie van 6 trainingsbijeenkomsten gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen. Kom uit je cocon en sla je vleugels uit!

We besteden aandacht aan onze kwaliteiten, onze onzekerheden en onze lichaamstaal. We komen steviger in onze schoenen te staan en ervaren dat we mogen zijn wie we zijn. Jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar zijn van harte welkom! Tevens is er een avond waarop ouders ervaringen kunnen uitwisselen en tips krijgen hoe hun kind meer zelfvertrouwen kan ervaren. Deze avond wordt in overleg met de ouders gepland.

Op vrijdag 26 januari start er weer een nieuwe groep met Vlindertijd. De overige data zijn: vrijdag 2 en 9 februari, 9 en 23 maart en 6 april. De tijd is: 16.00 – 17.30 uur. De kosten voor de totale training zijn 147,00 euro, inclusief BTW. Dit is tevens inclusief materiaal, drinken en wat lekkers, oefeningen op papier en de ouderavond. Neem gerust contact op om te overleggen of het wat voor jouw kind is.
 
 

Ervaring van moeder van een meisje van 7:

 

“Onze dochter is altijd met veel plezier naar Vlindertijd toe gegaan en vertelde er anderen over. Volgens mij vindt ze het leuk om een beetje ‘aan zichzelf te werken’. Ze is zekerder geworden en minder schuchter. De juf rapporteert dat het goed gaat met haar zelfvertrouwen. Wij zijn heel blij met Vlindertijd gegeven door jou en hopen op een herhaling!”

 

Ervaring van een meisje van 8:
(de eerste letters van de zinnen vormen samen Vlindertijd)

 

Vlindertijd was heeeel leuk!
Linde was heel lief voor ons.
Iedereen vond het ook leuk.
Niemand was bang.
De boomoefening was ook heel leuk.
En ik vond schilderen leuk.
Rustig werden we ook.
Tijd hadden we wel.
IJs kregen we niet.
Dansen deden we vaak.

 
 

VOELSPRIETENTIJD!
 
In 6 bijeenkomsten leert je kind makkelijker omgaan met hoogsensitiviteit. We ontdekken hoe onze zintuigen werken en hoe we alle prikkels beter kunnen verwerken. Kinderen worden zich bewust van de mooie kanten van gevoeligheid. Er hoort ook een ouderavond bij. Op deze avond is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Voelsprietentijd is voor jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met me op. Laat het weten als je interesse hebt. Bij voldoende belangstelling kan er op korte termijn weer een nieuwe Voelsprietengroep van start gaan.
 
 

Ervaringen van ouders:

 

“Onze dochter (8 jaar) kwam iedere keer weer heel blij bij je vandaan, dat is een goed teken. Wat ze vertelde en wat de kinderen hebben gedaan zag er leuk en leerzaam uit. B. vertelde vaak wat ze voelde en hoe ze dingen ervaart over zich zelf, naar aanleiding van de gesprekjes. Heel waardevol! Onze dochter heeft Voelsprietentijd ervaren als tijd voor haarzelf en rust. Wij als ouders hebben een goed gevoel gehad elke keer als we B. ophaalden en ook na de ouderavond, hadden we stof om over te praten.”
“Linde, bedankt voor de workshops Voelsprietentijd! G. heeft daar geleerd dat bepaalde gevoelens niet van haar zijn en soms niets met haar te maken hebben. Ze is veel opener en rustiger. Vooral heel fijn voor haar!”
“Ik vind het mooi om te zien hoe blij onze dochter (9 jaar) wordt van deze cursus. De ouderavond was leuk en leerzaam. Mooi om met ouders te praten die hetzelfde herkennen.”

 
 

 
 
 

hoogsensitief ~ onzeker ~ boos ~ verdriet ~ angst ~ onrust ~ slaapproblemen
vol hoofd ~ gevoelig ~ balans ~ zelfvertrouwen ~ creatief ~ ontspannen ~ rust