Trainingen

Workshops

 
 
Kinderpraktijk Vlinder verzorgt diverse trainingen en workshops. Kinderen in een groep hebben veel aan elkaar. Rondom een bepaald thema is er veel herkenning en uitwisseling van ervaringen. En bovenal is het heel gezellig! Ik laat kinderen altijd veel ervaren met hun lijf. Het geleerde gaan we vervolgens op een creatieve manier verwerken.
 
 
 

“ Ieder kind is een kunstenaar.
De kunst is, hoe het eenmaal volwassen
een kunstenaar kan blijven.”

 
 
 
 

TRAININGEN
 

VLINDERTIJD!
 
VLINDERTIJD! is een serie van 6 trainingsbijeenkomsten gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen. Kom uit je cocon en sla je vleugels uit!

We besteden aandacht aan onze kwaliteiten, onze onzekerheden en onze lichaamstaal. We komen steviger in onze schoenen te staan en ervaren dat we mogen zijn wie we zijn.

Jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar zijn van harte welkom! Tevens is er een avond waarop ouders ervaringen kunnen uitwisselen en tips krijgen hoe hun kind meer zelfvertrouwen kan ervaren.

De kosten voor alle bijeenkomsten en de ouderavond bedragen 147 euro, inclusief BTW, materialen, drinken en wat lekkers.

Op 8 maart is er weer een nieuwe serie Vlindertijd gestart. De training wordt gehouden op vrijdagmiddagen van 16.00 – 17.30 uur. De data zijn 8, 15,22 en 29 maart en 5 en 12 april. Indien je geïnteresseerd bent in de training, neem dan even contact met me op.
 
 

Ervaring van een moeder van een meisje van 7:
“Onze dochter is altijd met veel plezier naar Vlindertijd toe gegaan en vertelde er anderen over. Volgens mij vindt ze het leuk om een beetje ‘aan zichzelf te werken’. Ze is zekerder geworden en minder schuchter. De juf rapporteert dat het goed gaat met haar zelfvertrouwen. Wij zijn heel blij met Vlindertijd gegeven door jou en hopen op een herhaling!”
Ervaring van een moeder van een jongen van 8:
“De training is een mooie mix van praten en leren over zelfvertrouwen en er actief mee bezig zijn, zowel fysiek als creatief. V. was vanaf de eerste bijeenkomst super enthousiast. Hij vond de groep heel fijn en heeft geleerd hoe je duidelijk nee kunt zeggen en iets kunt durven. Hij heeft ook geleerd waar hij blij van wordt en wat bij hem past. Hij is ‘vrijer’, praat vaker en makkelijker. Ook is hij wat ‘opstandiger’ geworden in de zin van wat vaker ‘nee’ zeggen en meer zijn grenzen opzoeken thuis. Al met al vinden we hem mondiger en opener geworden, een mooi resultaat!”
Haar zoon noemde zelf: “Ik vond Vlindertijd heel erg leuk. Vooral de zon met dingen wat je leuk vond en het schilderen van jezelf.”
Meisje van 10 over Vlindertijd:
“Ik vond Vlindertijd gezellig en leuk. Ik durf nu nee te zeggen wat ik eerst niet durfde.”
Ervaring van een meisje van 8:
(de eerste letters van de zinnen vormen samen Vlindertijd)
Vlindertijd was heeeel leuk!
Linde was heel lief voor ons.
Iedereen vond het ook leuk.
Niemand was bang.
De boomoefening was ook heel leuk.
En ik vond schilderen leuk.
Rustig werden we ook.
Tijd hadden we wel.
IJs kregen we niet.
Dansen deden we vaak.

 
 
VOELSPRIETENTIJD!
 
Voelsprietentijd is een training voor gevoelige kinderen. In 6 bijeenkomsten leert je kind makkelijker omgaan met hoogsensitiviteit. We zullen onder meer aandacht besteden aan:
– waarom voel jij je soms anders dan andere kinderen?
– wat is er gevoelig aan jou?
– hoe kan jij je afschermen voor prikkels?
– hoe voorkom je overprikkeling?
– wat zijn de mooie eigenschappen die jij als gevoelig kind hebt?
– wees trots op jezelf en je gevoeligheid!

Er hoort ook een ouderavond bij, waarop ik informatie zal geven over de diverse manieren waarop kinderen gevoelig kunnen zijn, zoals hoogsensitieve kinderen, prikkelzoekers en gevoelige kinderen met een sterke wil. Tevens is er dan gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Voelsprietentijd is voor jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Ik kan je kind vast op de wachtlijst plaatsen voor de volgende training. Het is natuurlijk ook mogelijk om individueel aandacht te besteden aan het beter leren omgaan met (hoog-) gevoeligheid.

De kosten voor alle bijeenkomsten en de ouderavond bedragen 147 euro, inclusief BTW, materialen, drinken en wat lekkers.

 
 

Ervaringen van ouders:

 

“Onze dochter (8 jaar) kwam iedere keer weer heel blij bij je vandaan, dat is een goed teken. Wat ze vertelde en wat de kinderen hebben gedaan zag er leuk en leerzaam uit. B. vertelde vaak wat ze voelde en hoe ze dingen ervaart over zich zelf, naar aanleiding van de gesprekjes. Heel waardevol! Onze dochter heeft Voelsprietentijd ervaren als tijd voor haarzelf en rust. Wij als ouders hebben een goed gevoel gehad elke keer als we B. ophaalden en ook na de ouderavond, hadden we stof om over te praten.”
“De training was erg leerzaam en onze dochter (10 jaar) ging er elke week met plezier naar toe. Ze vond het leuk om te zien dat andere kinderen ook ‘groeiden’ net als zij. Ze komt nu meer voor zichzelf op in de klas en maakt dingen bespreekbaar.Wij hebben geleerd hoe je er als ouders mee om kan gaan.”
“We vonden de training zinvol en leuk. De kleine groep was fijn. We merken bij onze zoon (8 jaar) meer rust, erkenning en herkenning bij anderen.”
“Linde, bedankt voor de workshops Voelsprietentijd! G. heeft daar geleerd dat bepaalde gevoelens niet van haar zijn en soms niets met haar te maken hebben. Ze is veel opener en rustiger. Vooral heel fijn voor haar!”
“De training heeft een mooie opbouw en zit knap in elkaar. Onze dochter (7 jaar) ging elke keer met veel plezier en heeft er veel aan gehad. Ze is opener geworden en heeft meer zelfvertrouwen. Ze gaat er veel bewuster mee om. Ik vond de ouderavond heel boeiend en leerzaam.”
“Ik vind het mooi om te zien hoe blij onze dochter (9 jaar) wordt van deze cursus. De ouderavond was leuk en leerzaam. Mooi om met ouders te praten die hetzelfde herkennen.”

 
 
WORKSHOPS
 
COCONCLUB!
 
De CoconClub is een club voor tieners van 10 t/m 13 jaar om lekker te ‘cocoonen’. Denk aan: kletsen, jezelf zijn, spel, lachen, creatief bezig zijn, hapje/drankje, delen, muziek, ontspannen, vertrouwen, gezelligheid…. Eén keer per maand komen we bij elkaar, op de vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

Momenteel is er geen CoconClub. Bij voldoende belangstelling start er tzt weer een CoconClub.

 

Ervaringen van meiden van 10 en 11 jaar:

 

“De CoconClub is heel gezellig. Je kunt je hart hier ‘legen’. Je maakt hele leuke dingen.”
“De CoconClub is heel leuk en er is veel gezelligheid. We gaan altijd wel iets leuks knutselen en het is altijd heel leuk. Als ik jou was zou ik er heen gaan. I love de CoconClub!”
“CoconClub is elke keer weer superleuk! Het is heel gezellig en de knutsels en spelletjes zijn leuk. Het eten en drinken is ook altijd lekker.”
“Ik vind de CoconClub erg gezellig. Je kunt er lekker dollen en er is tijd om iets leuks te doen.”

 
 
FLADDERTIJD!
 
Kom knutselen, kletsen en leer meer over jezelf bij crea coach club FLADDERTIJD! Elke les heeft een thema. Hieronder een paar voorbeelden:
– Kracht: ontdek wat je kracht geeft en maak een krachtstok.
– Dromenland: oefen hoe je makkelijker in slaap kan komen en knutsel een dromenvanger.
– Zorgenloos: leer hoe je je hoofd leeg maakt en maak een zorgenpot.
– Dit ben ik: omschrijf je zelf en maak een kunstwerk van jezelf.

Fladdertijd is bedoeld voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Laat het me weten als je geinteresseerd bent in Fladdertijd.
 
 

Ervaring van een moeder van een meisje van 7:

 

“Onze dochter kwam bij Fladdertijd, omdat ze er tegenaan liep dat ze gauw (faal)angstig is en in nieuwe situaties daardoor soms moeite had om contact te leggen met vreemden of op anderen af te stappen. We wilden haar graag wat begeleiding bieden om zelfvertrouwen te creëren op een voor haar leuke en laagdrempelige manier. Zo kwamen we bij de Crea Coach Club, lekker knutselen en tekenen en tussendoor kletsen over gevoelens en emoties. Hoewel ze het de eerste keer (uiteraard) ook spannend vond, had ze het wel meteen naar haar zin en vond ze het prettig om bij Linde te zijn. Ze kwam met praktische oefeningen thuis die ze (en wij) op een blaadje kon nalezen en waar ze ook haar vriendinnen over vertelde (bv. oefeningen om goed in slaap te vallen). Ze heeft veel leuke en verrassende werkjes gemaakt, meestal met een belangrijke boodschap, zoals de krachtstok en de tegel waarop ze haar lijfspreuk mocht zetten. Onze dochter heeft veel opgestoken, zelfvertrouwen opgedaan, goede tips gekregen en daarbij ook nog eens veel plezier gehad. “

 

Een jongen van 8 vertelt:

 

“Ik vind het erg leuk bij de Knutselclub! Wel jammer dat ik de enige jongen ben. Ik word er ontspannen van. “

 

KINDERYOGA WORKSHOPS 
 
 
Kinderpraktijk Vlinder verzorgt in overleg yogaworkshops voor diverse leeftijden. Denk aan een yogales voor school of kinderopvang of een vrolijk en ontspannen kinderfeestje.
 
 
 
 
 

 
 
 

hoogsensitief ~ onzeker ~ boos ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding
puberteit ~ faalangst ~ opvoeding ~ gevoelig ~ balans ~ rust ~ zelfvertrouwen ~ ontspannen