Coaching

Kindercoaching

 

 

Kindercoaching:

Als ouder wil je het liefst dat je kind gelukkig is en dat jullie het samen fijn hebben. Toch kunnen er periodes zijn, waarin het niet lekker loopt tussen jou en je kind of waarin je kind niet goed in zijn of haar vel zit.

 • Is jullie zoon of dochter heel gevoelig voor alle prikkels die het op een dag opdoet? Dan is hij of zij wellicht hoogsensitief of hoogstimulatief
 • Vindt je kind het lastig om een verdrietige gebeurtenis te verwerken, zoals de scheiding van de ouders of het overlijden van een dierbare?
 • Wellicht is je kind heel vaak boos, verdrietig of bang?
 • Zit onzekerheid je kind in de weg?
 • Misschien zit het hoofd wel zo vol zorgen of briljante ideeën,
  dat er op school niet veel meer bij kan?
 • Gun jij je kind wat meer ontspanning en zorgeloosheid?
 • Kan je puber wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van de eigen identiteit, het omgaan met groepsdruk of toets stress?

Het kan anders. Kindercoaching helpt! Als kindercoach denk ik graag met jullie mee over jullie kind en kan handvatten voor de opvoeding geven. Jullie kind help ik graag om zichzelf en de wereld om zich heen beter te begrijpen, om emoties beter te uiten en om zelfvertrouwen te krijgen.

Ik werk met kinderen vanaf 4 jaar tot een jaar of 18, die onzeker, (faal-)angstig, emotioneel, hoogsensitief of hoogbegaafd zijn. Pubers kunnen dus ook bij mij terecht. Het is niet altijd nodig dat een kind zelf bij mij komt. Desgewenst kan ik ook alleen de ouders begeleiden.
 
 

Start Kindercoaching:

 
Wacht niet tot jullie vastlopen, maar maak snel een afspraak voor een oriëntatiegesprek. Deze kennismaking duurt één tot anderhalf uur. Het tarief hiervoor is 70 euro, net als voor de coachsessies van een uur. In dit eerste gesprek bespreken we waar jullie tegenaan lopen en waar jullie behoefte aan hebben en ik vertel wat ik kan bieden. Dit gesprek geeft vaak al veel nieuwe inzichten. Om een afspraak te maken mag je me bellen of het contactformulier invullen.

Vervolgens kunnen we op korte termijn een afspraak maken voor een eerste sessie met jullie zoon of dochter. Het hangt van de hulpvraag af hoeveel sessies er nodig zijn, maar meestal wordt na enkele sessies al een duidelijke verandering bemerkt. Kindercoaching heeft een positief effect op de sfeer in het hele gezin.
  

Jij mag zijn wie je bent
Om te worden wie je bent
Maar nog niet kunt zijn
En je mag het worden op jouw manier
En in jouw tijd.”

 
 

Kindercoach in kindertaal:

 

 • Word je zo onrustig van alles wat er op een dag gebeurt?
 • Ben je ergens heel verdrietig om?
 • Word jij vaak erg boos?
 • Ben je bang voor iets waar je eigenlijk niet bang voor wilt zijn?
 • Voel jij je onzeker over jezelf?
 • Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt?
 • Of is er iets anders waar jij mee zit?

 
Ik wil graag naar jou en je ouder(s) luisteren! Samen kunnen we fijne oplossingen vinden die meteen helpen. We kunnen gaan knutselen, spelen, bewegen, ontspannen, wandelen, spelletjes doen en nog veel meer. Ondertussen praten we over wat jou bezig houdt en geef ik tips. Met een puber doe ik uiteraard andere dingen dan met een kleuter. Samen ontdekken we waar jij je goed bij voelt en wat jou zo bijzonder maakt. Hierdoor zal jij jezelf snel weer fijn voelen.

Heb je al ontdekt dat mijn naam verstopt zit in de naam van mijn praktijk?

Hopelijk zie ik je gauw!
 
 
Groetjes van Linde,
Kindercoach in Assen

 
 

Ervaringen van ouders en kinderen:

“Via school zijn we getipt over Kinderpraktijk Vlinder. Zoekende naar handvaten voor onze zoon van 7 die worstelde met zijn hooggevoeligheid. Na een prettige kennismaking zijn we aan de slag gegaan. Onze zoon begrijpt nu meer over zijn gevoelens en gedrag en hoe hij daar mee om kan gaan. Hij zit beter in zijn vel. We hebben meer kennis in huis en we hebben veel praktische tips gekregen om op een passende manier aan te kunnen sluiten bij de behoefte van ons kind.”
Een meisje van 15 jaar schrijft me na afloop: “Op school liep ik steeds vast en ik was erg faalangstig. Door de gesprekken met Linde ben ik er achter gekomen dat dit nergens voor nodig is. Ik heb tips van haar gekregen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en begin meer ontspannen aan toetsen.” Haar moeder voegt toe: “We hebben gezien dat Linde een goede klik had met onze dochter. Ze had mooie tips en handvatten. Door de manier waarop Linde werkt, ontstonden er mooie open gesprekken!”
“Onze dochter van 6 was angstig geworden voor veel dingen. Dit belemmerde haar echt. Zo durfde ze niet meer alleen naar het toilet te gaan. Ze kreeg echt paniekaanvallen hierdoor. De sessies bij Linde hebben haar goed gedaan. Haar zelfvertrouwen kwam terug en de angsten verdwenen. Linde gaf haar vertrouwen. Ze ging met plezier naar de sessies. Voor ons als ouders kwam Linde heel professioneel en kundig over. Iemand die haar vak verstaat en met hoofd en hart haar werk doet.”
“Ik wilde je laten weten dat het heel goed met onze dochter (13 jaar) gaat. Daar zijn we ontzettend blij mee.
Ze is zelfverzekerd en zit lekker in haar vel. Nogmaals heel hartelijke dank voor alles.”
“Onze zoon is meer open en meer bewust van wie hij is. Zijn gevoeligheid hoort bij hem en we kunnen er beter mee omgaan. Wij als ouders hebben tips gehad en zijn ons er van bewust dat we het nu zelf moeten doen.”
“Heel fijn om te zien hoe je kind verandert. Van een boos meisje naar een vrolijk meisje. Ze laat nu haar gevoel zien. We hebben geleerd dat haar gevoelens er mogen zijn en handvatten gekregen om als ouders er ook mee om te gaan. L. vond het fijn om naar Linde toe te gaan. Ze kreeg bevestiging en erkenning. Wij vinden het fijn dat je ons op weg hebt kunnen helpen om voor L. een leuke schoolperiode te creëren.”
“We kwamen er achter dat onze zoon (7 jaar) hooggevoelig is. Maar hoe ga je daar mee om in deze gehaaste wereld? Hoe ga je om met alle prikkels in de klas? Hoe kun je je in alle drukte concentreren? Waar liggen je grenzen en hoe geef je die aan? Samen met jou, Linde, heeft hij allerlei leuke dingen gedaan zoals wandelen, spelletjes en knutselen. Jij hebt onze zoon en ons handvatten gegeven. De oefeningen die we thuis deden hadden snel effect, ook op onze dochter van 5 jaar. Dank je wel, Linde!”
“Het contact met Linde was open en vriendelijk. De gegeven oefeningen waren hulpvol. Mijn dochter (12 jaar) heeft Linde ook als iemand ervaren die ze kon vertrouwen en haar goede tips kon geven. Ze is weerbaarder geworden en heeft inzichten in zichzelf gekregen. Het helpt haar anders tegen dingen aan te kijken en hier beter mee om te kunnen gaan.”
Een gevoelige jongen van 11 zegt aan het eind van de laatste sessie: “Ik hoop dat je nog veel meer kinderen gaat helpen. Het is eigenlijk zo makkelijk en ik heb er heel veel aan gehad!”
Super coachtraject! Onze dochter (10) heeft er veel aan gehad.”
Het gaat heel goed. We hebben verbinding! Nauwelijks ontploffingen en als die er zijn, veel korter en minder intens. Mijn dochtertje (5) komt nu iedere ochtend bij ons in bed en ik word wakker gemaakt door een knuffelend meisje. Hoe anders dan eerst!!”
Wij zijn heel tevreden en heel erg blij met alle hulp die we hebben gehad. Het gaat nu heel erg goed met ons alle 3. We weten wat onze dochter nodig heeft. Daarbij kan ze het zelf ook steeds beter uiten en er naar handelen. Dat is super fijn. Het slapen gaat heel erg goed. Ook de prikkelverwerking na school gaat zo goed. Ze komt nu zonder verdriet of woedeaanvallen uit school. Ook mbt het loslaten maakt ze grote sprongen”

 

Individuele opvoedopstelling:

 
Soms kan je ‘opvoedproblemen’ niet oplossen door uitsluitend te praten. Het helpt dan om naar het familie systeem te kijken met behulp van een opvoedopstelling. Dit is net zo iets als een familieopstelling. Deze methoden worden steeds vaker gebruikt, omdat het zo’n eenvoudige manier is om te ervaren waardoor iets niet goed loopt in een gezin en om zo direct oude patronen te doorbreken.
 
In een individuele opvoedopstelling wordt met één van de ouders gewerkt, zonder dat het kind er bij aanwezig is. Het opvoedvraagstuk (bv. ‘Waarom is mijn kind zo boos?’) wordt door de ouder opgesteld door middel van gekleurde vloertegels. De ouder komt op een eigen tegel te staan en legt een tegel neer voor het kind en vaak ook voor enkele andere familieleden. Daardoor worden patronen en emoties binnen een familie heel inzichtelijk. Het kind kan bijvoorbeeld onbewust de last van één van de ouders of grootouders dragen. Deze last kan  vervolgens losgelaten worden, waardoor het kind meer kan ontspannen en meer zichzelf zijn. 

Dat wat rechtgezet wordt in een opvoedopstelling, werkt op bijzondere wijze door in het gezin en soms zelfs nog verder in de familie. Ouders en kind(-eren) voelen zich meer verbonden. 

Een opvoedopstelling kan als onderdeel van een kindercoach traject of als losse sessie worden ingezet. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost 90 euro.
 
 

“Ik was verbaasd dat ik zo open was tijdens de opstelling, dat ben ik normaal niet. Het gaf veel inzichten. Ik voelde me na de opstelling rustiger.”
“Onder begeleiding van Linde heb ik een opvoedopstelling gedaan. Hier was ik van te voren erg sceptisch over. Op internet las ik dat veel mensen er baat bij hebben gehad. Dus met de gedachte wie niet waagt, wie niet wint, stond ik op de stoep bij Linde. Er ging een wereld voor me open! Door middel van een soort matjes die je op de grond legt, kun je iedereen in je familie een plek geven. Ik zag door de ogen van mijn gezin, ouders en zus hoe we naar elkaar kijken. En voornamelijk hoe ik naar hun kijk. Ik bemoeide me altijd met iedereen. Tijdens de opvoedopstelling kwam ik er achter dat ik me alleen maar hoef bezig te houden met mijn gezin. Ik hoef me niet met mijn ouders hun zorgen bezig te houden, ik hoef me niet te ergeren aan de beslissingen genomen door anderen. Focus op mijn gezin, dus op man en kind. Wat gaf dat een verlichting! Het is nu een tijdje geleden dat ik bij Linde ben geweest. Ik voel me lichter, heb minder zorgen en ben minder vaak geïrriteerd. Het heeft mij enorm geholpen!”
“Ik vond het heel mooi hoe alles weergegeven werd. We gaan er verder mee bezig. Dank je wel! “
“Het stond al een jaar op de planning maar steeds niet de tijd gehad of eigenlijk genomen. De afgelopen jaren al vaker fijn contact gehad met Linde voor handvatten voor het opvoeden van onze kinderen.
Ik had geen idee wat me te wachten stond, maar wat heeft de familieopstelling veel positiefs teweeggebracht! Op het moment dat ik de sessie plande ging het in mijn huwelijk niet goed, al drong dat nog niet helemaal tot mij door.
Tijdens de familieopstelling werd me zoveel duidelijk. Wat mijn positie is in het gezin en hoe mijn positie is in mijn geboortegezin. Het liet ook pijnlijk duidelijk een groot deel van de oorzaak van onze problemen zien. Veel shit van vroeger die ik vrolijk mee had gebracht in ons huwelijk. Maar het bood ook meteen kansen voor nog meer verbetering. Mijn nieuwe plek aan tafel en in bed, ik had niet verwacht dat het zoveel verschil zou maken. Ik slaap stukken beter en voel me nu naast mijn man staan i.p.v. ervoor/erboven. Het heeft gewoon zoveel inzicht gegeven en ik voel me weer gelukkig. En niet onbelangrijk, ik ben weer verliefd op mijn lieve man!”

 

Coach voor volwassenen:

 
Heb je behoefte om eens over jezelf of over je zoon of dochter van gedachten te wisselen? Even alles van je af praten, kijken of je op het juiste spoor zit en vol frisse moed weer naar huis gaan? Wil je aandacht besteden aan hoe jouw innerlijk kind te kort is gekomen en hoe je jezelf alsnog kan geven wat je nodig hebt? Of wil je ervaren hoe je van je eigen hoogsensitiviteit je kracht kan maken? Ik coach ook volwassenen. Dit kost 70 euro per keer.

“Als ik kijk naar mijzelf, dan heb ik een grote sprong vooruit gemaakt qua rust in mijn lichaam en hoofd. Als ik kijk naar T., ben ik erachter gekomen dat er onder die schil van brutaalheid en dwarsligging een lief zorgzaam ventje zit. De woorden op dat papier met overeenkomsten tussen ons, vond ik merkwaardig en toch ook geweldig. Dank daarvoor”.

Vind je het fijn om al wandelend te praten? Dan kan je een afspraak maken voor wandelcoaching.
 

Familieopstelling:

 
Wil je een familieopstelling bij me doen, dan nemen we hier ruim de tijd voor en is het tarief 90 euro.
 
We werken niet met mensen als representanten voor jouw familie, maar leggen matjes neer voor jouw familieleden. Zo kun je kijken naar hoe dingen waar jij tegenaan loopt wellicht te maken hebben met de relatie tussen jou en je (groot-)ouders of eventuele broers en zussen. Oude overtuigingen en patronen kunnen losgelaten worden en plaats maken voor positiviteit.

Voel je welkom!
 

“Ik was verbaasd dat ik zo open was tijdens de opstelling, dat ben ik normaal niet. Het gaf veel inzichten. Ik voelde me na de opstelling rustiger.”
kindercoach Assen ~ kindercoaching ~ coach volwassenen ~ hoogsensitief ~ hsp ~ gevoelig ~ zelfvertrouwen ~ faalangst ~ boosheid ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding ~ puberteit ~ opvoeding ~ hoogbegaafd ~ opvoedopstellingen ~ kinderyoga ~ tieneryoga ~ yogaworkshops ~ zelfvertrouwentraining ~ gender ~ identiteit ~ familieopstellingen ~ alleengeboren tweeling ~ pubers ~ body positivity ~ ontspanning ~ Drenthe ~ Kloosterveen ~ Assen ~ pubercoach ~ emoties ~ gedragsproblemen ~ autisme ~ adhd ~ vlinder ~ hooggevoelig ~ temperamentvol kind ~ hoogstimulatief