Kindercoaching

kinderpraktijk vlinder welkom

 
 
KINDERCOACHING IN KINDERTAAL:

Word je zo onrustig van alles wat er op een dag gebeurt?

Ben je ergens heel verdrietig om?

Ben je vaak erg boos?

Ben je bang voor iets waar je eigenlijk niet bang voor wilt zijn?

Ben je onzeker over jezelf?

Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt?

Of is er iets anders waar jij mee zit?

Ik wil graag naar jou en je ouder(s) luisteren! Samen kunnen we fijne oplossingen vinden. We kunnen gaan knutselen, kletsen, spelen, bewegen, ontspannen, wandelen, spelletjes doen en nog veel meer. Met een puber doe ik uiteraard andere dingen dan met een kleuter. Samen ontdekken we waar jij je goed bij voelt en wat jou zo bijzonder maakt. Hierdoor zal jij jezelf snel weer fijn voelen.

Hopelijk zie ik je gauw!

Groetjes van Linde
kindercoach in Assen
 
 

“Jij mag zijn wie je bent
Om te worden wie je bent
Maar nog niet kunt zijn
En je mag het worden op jouw manier
En in jouw tijd.”

 
 
KINDERCOACHING:

Als ouder wil je het liefst dat je kind gelukkig is en dat jullie het samen fijn hebben. Toch kunnen er periodes zijn, waarin het niet lekker loopt tussen jou en je kind of waarin je kind niet goed in zijn of haar vel zit. Is jullie zoon of dochter heel gevoelig voor alle prikkels die het op een dag opdoet (hoogsensitief)? Of worstelt je kind met het verwerken van een verdrietige gebeurtenis, zoals de scheiding van de ouders of het overlijden van een dierbare? Wellicht is je kind heel vaak boos of bang? Of zo onzeker? Misschien zit het hoofd wel zo vol dat er op school niet veel meer bij kan… Het kan anders. Kindercoaching helpt!

Ik denk als kindercoach graag met jullie mee over jullie kind en kan handvatten voor de opvoeding geven. Jullie kind help ik graag om zichzelf en de wereld om zich heen beter te begrijpen, om emoties beter te uiten en om zelfvertrouwen te krijgen. Het is zo fijn als je zoon of dochter weer kan genieten van het kind-zijn! Wacht niet tot jullie vastlopen, maar maak snel een afspraak. Je zult zien dat met nieuwe inzichten en tips er veel verandert.

Ik werk met kinderen vanaf 4 jaar tot een jaar of 16. Pubers zijn dus ook welkom! Hebben jullie een heel jong kind waar je vragen over hebt? Neem dan ook gerust contact met me op. Ik geef jullie graag handreikingen over hoe jullie je kleintje goed kunnen begeleiden.

 
 
KINDERCOACH TRAJECT:

Jullie zijn van harte welkom voor een oriëntatiegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en de kosten hiervoor zijn 70 Euro, incl. BTW. Om een afspraak voor een gesprek te maken, mag je me bellen, het contactformulier invullen of een email sturen. In dit eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We bespreken waar jullie tegenaan lopen en waar jullie behoefte aan hebben en ik vertel wat ik kan bieden. Dit gesprek geeft vaak al veel nieuwe inzichten.

Vervolgens kunnen we desgewenst op korte termijn een afspraak maken voor een eerste sessie met jullie zoon of dochter. Omdat het van de hulpvraag afhangt hoeveel sessies er nodig zijn, gaan de meeste mensen voor losse sessies. Het is ook mogelijk dat ik een voorstel maak voor een kindercoach traject op maat. Dit is een totaalpakket voor bijvoorbeeld 3 maanden, afgestemd op jullie situatie en kan naast coachsessies ook kinderyoga, een training of iets anders bevatten. Meestal wordt na enkele sessies al een duidelijke verandering bemerkt. Kindercoaching heeft een positief effect op de sfeer in het hele gezin.
 
 

Ervaringen van ouders en kinderen:

 

“Onze zoon van 7 jaar is een rustige lieve jongen. We kwamen er achter dat hij hooggevoelig is. Maar hoe ga je daar mee om in deze gehaaste wereld? Hoe ga je om met alle prikkels in de klas? Hoe kun je je in alle drukte concentreren? Waar liggen je grenzen en hoe geef je die aan? Samen met jou, Linde, heeft hij allerlei leuke dingen gedaan zoals wandelen, spelletjes en knutselen. Tijdens het doen van deze dingen heb jij hem de handvatten gegeven die hij nodig heeft en die wij als ouders nodig hebben. De oefeningen die we thuis deden hadden snel effect, ook op onze dochter van 5 jaar. We blijven de oefeningen toepassen en blijven daardoor leren en ontdekken. Dank je wel, Linde!”
“Via school zijn we getipt over Kinderpraktijk Vlinder. Zoekende naar handvaten voor onze zoon van 7 die worstelde met zijn hooggevoeligheid. Na een prettige kennismaking zijn we aan de slag gegaan. Ik noem bewust ” we” omdat zowel onze zoon in beweging (letterlijk) werd gezet, maar wij als ouders ook. Vanuit deze samenwerking en wisselwerking begrijpt onze zoon (en wij ook) nu meer over zijn gevoelens en gedrag en hoe hij daar mee om kan gaan. Hij zit beter in zijn vel en wij zijn erg blij met het op maat gemaakte traject. We hebben meer kennis in huis en we hebben veel praktische tips gekregen om op een passende manier aan te kunnen sluiten bij de behoefte van ons kind.”
Een meisje van 15 jaar schrijft me na afloop: “Op school liep ik steeds vast en ik was erg faalangstig. Door de gesprekken met Linde ben ik er achter gekomen dat dit nergens voor nodig is. Ik heb tips van haar gekregen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en begin meer ontspannen aan toetsen.” Haar moeder voegt toe: “We hebben gezien dat Linde een goede klik had met onse dochter. Ze had mooie tips en handvatten. Door de manier waarop Linde werkt, ontstonden er mooie open gesprekken!”
“Onze dochter van 6 was angstig geworden voor veel dingen. Dit belemmerde haar echt. Bang om de weg onderweg kwijt te raken in de auto, of om de trein te missen. Niet alleen meer naar het toilet durven etc.. Ze kreeg echt paniekaanvallen hierdoor. De sessies bij Linde hebben haar goed gedaan. Haar zelfvertrouwen kwam terug en de angsten verdwenen. Linde gaf haar vertrouwen, het was bijna jammer voor haar dat het goed ging. Ze ging met plezier naar de sessies. Voor ons als ouders kwam Linde heel professioneel en kundig over. Iemand die haar vak verstaat en met hoofd en hart haar werk doet.”
“Onze zoon is meer open en meer bewust van wie hij is. Zijn gevoeligheid hoort bij hem en we kunnen er beter mee omgaan. Wij als ouders hebben tips gehad en zijn ons er van bewust dat we het nu zelf moeten doen.”
“Heel fijn om te zien hoe je kind veranderd. Van een boos meisje naar een vrolijk meisje. Ze laat nu haar gevoel zien. We hebben geleerd dat haar gevoelens er mogen zijn en handvatten gekregen om als ouders er ook mee om te gaan. L. vond het fijn om naar Linde toe te gaan. Ze kreeg bevestiging en erkenning. Wij vinden het fijn dat je ons op weg hebt kunnen helpen om voor L. een leuke schoolperiode te creëren.”
Een gevoelige jongen van 11 zegt aan het eind van de laatste sessie: “Ik hoop dat je nog veel meer kinderen gaat helpen. Het is eigenlijk zo makkelijk en ik heb er heel veel aan gehad!”
Wij zijn heel tevreden en heel erg blij met alle hulp en handvatten die we hebben gehad. Het gaat nu heel erg goed met ons alle 3. We weten wat onze dochter nodig heeft. Daarbij kan ze het zelf ook steeds beter uiten en er naar handelen. Dat is super fijn. Het slapen gaat heel erg goed. Ook de prikkelverwerking na school gaat zo goed. Ze komt nu zonder verdriet of woede aanvallen uit school. Ook mbt het loslaten maakt ze grote sprongen”

 
 
INDIVIDUELE OPVOEDOPSTELLINGEN:

Soms zitten ‘opvoedproblemen’ niet op de bovenlaag, waar je met praten, oefenen, spelen en tips invloed op kan uitoefenen. Het zit dan op een diepere laag: de systemische onderlaag. Een familie is een systeem waarin verstoringen kunnen plaatsvinden. Met als gevolg dat familieleden niet meer optimaal kunnen functioneren. Het kan zijn dat bijvoorbeeld een kind onbewust de last van één van de ouders of grootouders draagt. Een opvoedopstelling brengt op effectieve wijze ouders en kinderen op deze diepere laag in een goede verhouding tot elkaar. Zo kunnen zij zich verbonden voelen en gaat het opvoeden een stuk makkelijker. In een opvoedopstelling wordt met één van de ouders gewerkt, zonder dat het kind er bij aanwezig is. Het opvoedvraagstuk (bv. Waarom is mijn kind zo boos?) wordt door de ouder opgesteld door middel van gekleurde vloertegels. De ouder komt op een eigen tegel te staan en de situatie ontvouwt zich er omheen, zonder dat er gesprekken hoeven worden gevoerd. Dit geeft veel inzicht. De oplossing lijkt zich dan haast als vanzelf aan te dienen. Dat wat rechtgezet wordt in een opvoedopstelling, werkt op bijzondere wijze door in het hele gezin en soms zelfs nog verder in de familie. Het probleem van je kind verdwijnt, of is nu wel op de bovenlaag aan te pakken.

Een individuele opvoedopstelling kan als onderdeel van een coachtraject of als losse sessie worden ingezet.

“Ik was verbaasd dat ik zo open was tijdens de opstelling, dat ben ik normaal niet. Het gaf veel inzichten. Ik voelde me na de opstelling rustiger.”
“Ik vond het heel mooi hoe alles weergegeven werd. We gaan er verder mee bezig. Dank je wel! “

 
 
COACH VOOR VOLWASSENEN:

Heb je behoefte om eens over jezelf of over je zoon of dochter van gedachten te wisselen? Even alles van je af praten, kijken of je op het juiste spoor zit en vol frisse moed weer naar huis gaan? Of wil je ervaren hoe je van je eigen hoogsensitiviteit je kracht kan maken? Ik coach ook volwassenen. Soms volstaan 1 of enkele gesprekken. Voel je welkom!

“Als ik kijk naar mijzelf, dan heb ik een grote sprong vooruit gemaakt qua rust in mijn lichaam en hoofd. Als ik kijk naar T., ben ik erachter gekomen dat er onder die schil van brutaalheid en dwarsligging een lief zorgzaam ventje zit. De woorden op dat papier met overeenkomsten tussen ons, vond ik merkwaardig en toch ook geweldig. Dank daarvoor.”

 

hoogsensitief ~ onzeker ~ boos ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding
puberteit ~ faalangst ~ opvoeding ~ gevoelig ~ balans ~ rust ~ zelfvertrouwen ~ ontspannen