Kinderyoga

kinderyoga

 
 

IS YOGA IETS VOOR JOU?

Vind je het fijn om te bewegen in een klein groepje?

Wil jij je graag wat beter concentreren?

Wil je leren hoe je tot rust kan komen en misschien beter kan slapen?

Wil je graag soepel en sterk worden?

Hou je er van om veel plezier te hebben?

 

Kom dan eens een gratis proefles kinderyoga doen!
 
 
 
“Een boom groeit niet door aan de takken te trekken …  maar door de wortels water te geven”. 
 
 
 
KINDERYOGA

Kinderyoga wordt dit schooljaar bij Kinderpraktijk Vlinder gegeven aan kinderen van 7 t/m 9 jaar. In elke les komen diverse hatha-yoga houdingen en ontspanningsoefeningen aan bod. Daarnaast besteden we regelmatig aandacht aan de adem en aan zintuigspelletjes, samenwerkingsoefeningen en onderlinge kindmassage. Ook kunnen we dansen, een mandala kleuren of een tekening maken over de les. De lessen worden meestal rondom een thema gegeven, bv. wilde dieren, licht en donker of reis door je lijf.

Kinderyoga maakt je bewust van je lijf. Het heeft veel positieve effecten. Zo kan kinderyoga bijdragen aan een betere houding, soepelere spieren, betere concentratie, meer zelfvertrouwen, beter slapen, diepere ademhaling, minder buikpijn en meer ontspanning. En… het is ook heel leuk!!!
 
 
 

Een moeder van een dochter van 7 jaar over kinderyoga:
“Mijn dochter geniet met volle teugen van de yoga lessen en is naar eigen zeggen heerlijk relaxed na de les. Juf Linde straalt veel rust uit en dat heeft direct effect op de kinderen. Meer dan de moeite waard om je kind daar kennis te laten maken met diverse dingen.”
Een moeder vertelt over haar dochter van 5:
“Mijn dochter gaat erg graag naar kinderyoga, ook al is ze moe. Na afloop van een les is ze altijd blij en vaak vertelt ze enthousiast wat ze gedaan heeft om het vervolgens ook voor te doen. Als ze zou moeten kiezen tussen ballet (wat ze ook met veel plezier doet) of yoga, kiest ze zonder twijfel voor yoga! ‘Want het is daar zo lekker rustig mam’.”
Een jongen van 8 doet al bijna 2 jaar kinderyoga en zegt daarover:
“Yoga is heerlijk!!! Ik blijf er op tot aan de oudste groep!”

 
 

TIENERYOGA

Er zijn twee tieneryoga groepen bij Kinderpraktijk Vlinder. Er is een groep voor jonge tieners van 10 t/m 11 jaar en een groep voor 12 t/m 14 jarigen. Het is een uurtje heerlijk bewegen en ontspannen. We doen veel uitdagende houdingen, rek- en strekoefeningen, samenwerkingsoefeningen en concentratie- en balansoefeningen. Aan het eind van de les ontspannen we met mooie muziek of een visualisatie. Je gaat uitgerust en met nieuwe energie weer naar huis! Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: Kracht&Zacht, Balans, Zelfvertrouwen en Vrede.

Neem gerust contact op als jouw zoon of dochter twijfelt of yoga wat voor hem of haar is.
 
 

Een jongen van 11 jaar over tieneryoga:
“Het is zo lekker rustig bij de eindontspanning.”
Een ervaring van een meisje van 10 jaar:
“Ik vind het fijn om in het kaarsje te kijken. Ik word dan snel rustig.”
Een meisje van 10 jaar over tieneryoga:
“Ik vind tieneryoga leuk, leerzaam en geinig.”

 
 
 
 
 
LESROOSTER YOGA

Donderdag

16.00 – 17.00 uur             Kinderyoga 7 t/m 9 jaar
17.00 – 18.00 uur             Tieneryoga 10 t/m 11 jaar
19.00 – 20.00 uur             Tieneryoga 12 t/m 14 jaar
 
 
 
WORKSHOPS
Ik verzorg tevens in overleg workshops voor kinderopvang, scholen en kinderfeestjes.
 
 

GOED OM TE WETEN

Je kan je altijd aanmelden voor een gratis proefles (indien er plek is). Zo kan je eens ervaren wat kinderyoga of tieneryoga is en of je het leuk vindt.
 
Yoga wordt bij Kinderpraktijk Vlinder in kleine groepjes gegeven, waardoor ik elk kind veel aandacht kan geven en kinderen gauw een hechte groep vormen. De lessen vinden plaats in een rustige ruimte van mijn praktijk aan huis.
 
Kinderyoga en tieneryoga kost 8 euro per les. Bij voorkeur per kwartaal betalen. De kwartaalprijs is 96 Euro. Er zijn geen inschrijfkosten. Indien je niet opnieuw een kwartaal yoga wilt doen, hoor ik dat graag uiterlijk 1 maand van te voren. Vraag naar de korting bij meerdere kinderen uit een gezin.
 
Ik ga op yoga avontuur en ik neem mee… een handdoek voor op de yogamat. Het is fijn om soepele kleding aan te hebben en een flesje water mee te nemen.

 

 

 
 
 

hoogsensitief ~ onzeker ~ boos ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding
puberteit ~ faalangst ~ opvoeding ~ gevoelig ~ balans ~ rust ~ zelfvertrouwen ~ ontspannen