Kinderyoga

 

IS YOGA IETS VOOR JOU?

kinderyoga

Vind je het fijn om te bewegen in een klein groepje?

Wil jij je graag wat beter concentreren?

Wil je leren hoe je tot rust kan komen en misschien beter kan slapen?

Wil je graag soepel en sterk worden?

Hou je er van om veel plezier te hebben?

Kom dan eens een gratis proefles kinderyoga doen!

 

“Een boom groeit niet door aan de takken te trekken …  maar door de wortels water te geven”.

 

KINDERYOGA

Kinderyoga wordt bij Kinderpraktijk Vlinder gegeven aan kinderen van 7 t/m 9 jaar. Voor oudere kinderen is er tieneryoga. In elke les komen diverse hatha-yoga houdingen en adem- en ontspanningsoefeningen aan bod. Daarnaast doen we regelmatig samenwerkingsoefeningen en onderlinge kindmassage. Soms sluiten we de les creatief af. De lessen worden rondom een thema gegeven, bv. wilde dieren, licht en donker of reis door je lijf.

Kinderyoga maakt je bewust van je lijf. Het kan bijdragen aan een betere houding, soepelere spieren, betere concentratie, meer zelfvertrouwen, beter slapen, diepere ademhaling, minder buikpijn en meer ontspanning.

 

Ervaringen van ouders over kinderyoga:
 
“Mijn dochter (7 jaar) geniet met volle teugen van de yoga lessen en is naar eigen zeggen heerlijk relaxed na de les. Juf Linde straalt veel rust uit en dat heeft direct effect op de kinderen. Meer dan de moeite waard om je kind daar kennis te laten maken met diverse dingen.”
 
“Mijn dochter (5 jaar) gaat erg graag naar kinderyoga, ook al is ze moe. Na afloop van een les is ze altijd blij en vaak vertelt ze enthousiast wat ze gedaan heeft om het vervolgens ook voor te doen. Als ze zou moeten kiezen tussen ballet (wat ze ook met veel plezier doet) of yoga, kiest ze zonder twijfel voor yoga! ‘Want het is daar zo lekker rustig mam’.”
 
 
Ervaringen van kinderen over kinderyoga:
 
Jongen van 8:
“Yoga is heerlijk!!! Ik blijf er op tot aan de oudste groep!
Meisje van 8:
“Ik word er rustig van. Ik vind de massages fijn en de bloem vind ik leuk. Het is een leuke juf en leuke lessen.”
 

TIENERYOGA

Er zijn twee tieneryoga groepen bij Kinderpraktijk Vlinder. Er is een groep voor jonge tieners van 10 t/m 11 jaar en een groep voor 12 t/m 14 jarigen. Het is een uurtje heerlijk bewegen en ontspannen. We doen veel uitdagende houdingen, rek- en strekoefeningen, samenwerkingsoefeningen en concentratie- en balansoefeningen. Aan het eind van de les ontspannen we met mooie muziek of een visualisatie. Je gaat uitgerust en met nieuwe energie weer naar huis! Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: Kracht&Zacht, Balans en Ik ben uniek.

 
Kinderen delen hun ervaringen met tieneryoga:
 
Meisje van 12:
“Ik vind yoga heel leuk! Als je iets niet mee kan / wil doen, is dat altijd oké. Ik ben er leniger door geworden, ken mijn lijf beter en slaap beter. Een echt rustmoment in een drukke schoolweek. Je kunt er al je emoties kwijt en over alles praten.”
 
Meisje van 11:
“Het is superleuk en het maakt me ontspannen. En ik kan me beter concentreren op toetsen enzo. Plus de houdingen vind ik fijn.”
 
Meisje van 13:
“Yoga is heel ontspannend. Het geeft rust, je wordt leniger en krijgt wat meer zelfvertrouwen. Je voelt je er ook beter bij en valt snel in slaap.”
 
Meisje van 10:
“Ik vind yoga leuk en gezellig, omdat het me rustig maakt en omdat alles leuk is. Bijvoorbeeld de massages en het verhaaltje.”
 
Jongen van 11:
“Het is zo lekker rustig bij de eindontspanning.”

 

LESROOSTER YOGA

Donderdag

16.00 – 17.00 uur             Kinderyoga 7 t/m 9 jaar
17.00 – 18.00 uur             Tieneryoga 10 t/m 11 jaar
19.00 – 20.00 uur             Tieneryoga 12 t/m 14 jaar

 

GOED OM TE WETEN

Neem gerust contact op als jouw zoon of dochter twijfelt of yoga wat voor hem of haar is. Je kan je kind ook aanmelden voor een gratis proefles (indien er plek is).

Yoga wordt bij Kinderpraktijk Vlinder in kleine groepjes gegeven, waardoor ik elk kind veel aandacht kan geven en kinderen gauw een hechte groep vormen. De lessen vinden plaats in een rustige ruimte van mijn praktijk aan huis. Het is fijn om soepele kleding aan te hebben, een handdoek mee te nemen voor op de yogamat en een flesje water mee te nemen.

Kinderyoga en tieneryoga kost 8 euro per les. Bij voorkeur per kwartaal betalen. De kwartaalprijs is 96 Euro. Er zijn geen inschrijfkosten. Indien je niet opnieuw een kwartaal yoga wilt doen, hoor ik dat graag uiterlijk 1 maand van te voren. Vraag naar de korting bij meerdere kinderen uit een gezin.

Niet voor iedereen is het weggelegd om te kunnen sporten of cultuur op te snuiven. Jeugdfonds Sport & Cultuur kan de contributie van een sportclub betalen of het lesgeld van een culturele activiteit zoals muziekles, dansen of theater. Ze kunnen ook de contributie betalen voor yoga bij Kinderpraktijk Vlinder.
Kijk op voor meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl

 

hoogsensitief ~ onzeker ~ boos ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding
puberteit ~ faalangst ~ opvoeding ~ gevoelig ~ balans ~ rust ~ zelfvertrouwen ~ ontspannen