Kinderyoga

Kinderyoga Assen

 

 

Kinderyoga les

 

Er is een kinderyoga groep voor kinderen van 7 t/m 11 jaar.

Bij voldoende belangstelling kan er een groep voor 6 – 8 jaar en een groep voor 9 – 11 jaar komen.

Voor pubers is er tieneryoga.

In elke les komen diverse hatha yogahoudingen en adem- en ontspanningsoefeningen aan bod. Daarnaast doen we regelmatig samenwerkingsoefeningen en onderlinge kindmassage. De lessen worden rondom een thema gegeven, bv. wilde dieren, licht en donker of reis door je lijf.

Kinderyoga maakt je bewust van je lijf. Tevens kan het bijdragen aan een betere houding, soepelere spieren, betere concentratie, meer zelfvertrouwen, beter slapen, diepere ademhaling, minder buikpijn en meer ontspanning.

 

Ervaringen van ouders over kinderyoga:

“Mijn dochter (7 jaar) geniet met volle teugen van de yoga lessen en is naar eigen zeggen heerlijk relaxed na de les. Juf Linde straalt veel rust uit en dat heeft direct effect op de kinderen. Meer dan de moeite waard om je kind daar kennis te laten maken met diverse dingen.”
“Mijn zoon (9 jaar) heeft altijd zin om naar yoga te gaan. Daarna is hij heerlijk ontspannen. Zo fijn dat je die mogelijkheid biedt.”
 

Ervaringen van kinderen over kinderyoga:

Jongen van 8: “Yoga is heerlijk!!! Ik blijf er op tot aan de oudste groep!”
Meisje van 8: “Ik word er rustig van. Ik vind de massages fijn en de bloem vind ik leuk. Het is een leuke juf en leuke lessen.”
Meisje van 10: “Ik vind yoga leuk en gezellig, omdat het me rustig maakt en omdat alles leuk is. Bijvoorbeeld de massages en het verhaaltje.”
Meisje van 11: “Het is superleuk en het maakt me ontspannen. En ik kan me beter concentreren op toetsen enzo. Plus de houdingen vind ik fijn.”
Jongen van 11: “Het is zo lekker rustig bij de eindontspanning.”
 
 

Tieneryoga les

Kinderpraktijk Vlinder heeft een tiener yoga groep voor pubers van 12 t/m 16 jaar. Het is een uurtje heerlijk bewegen en ontspannen.

We doen veel uitdagende houdingen, rek- en strekoefeningen, samenwerkingsoefeningen en concentratie- en balansoefeningen. Aan het eind van de les ontspannen we met mooie muziek, een bodyscan of een visualisatie. Je gaat uitgerust en met nieuwe energie weer naar huis! Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: Kracht&Zacht, Balans en Ik ben uniek.

 
 

Ervaringen van jongeren over tieneryoga:

 
Meisje van 12: “Ik vind yoga heel leuk! Als je iets niet mee kan / wil doen, is dat altijd oké. Ik ben er leniger door geworden, ken mijn lijf beter en slaap beter. Een echt rustmoment in een drukke schoolweek. Je kunt er al je emoties kwijt en over alles praten.”
Meisje van 15: “Het geeft ontspanning na een drukke dag. Het is een fijn moment, want je kan alles loslaten. Je hebt minder stress.”
Meisje van 13: “Yoga is heel ontspannend. Het geeft rust, je wordt leniger en krijgt wat meer zelfvertrouwen. Je voelt je er ook beter bij en valt snel in slaap.”
Meisje van 12: “Wat ik zo leuk vind aan yoga is dat je er heel ontspannen van wordt en het maakt je lichaam soepel.”
Meisje van 13: “Ik vind yoga heel fijn. Het helpt mij te ontspannen en tot rust te komen. Ik vind het ook fijn om sommige oefeningen thuis nog eens te doen.”
Jongen van 13: “Leuke warming ups om de les fijn te beginnen. Goede oefeningen om helemaal te ontspannen.”
Meisje van 12: “Yoga maakt me ontspannen. Het is heel rustgevend. Ik kan goed slapen en heb minder stress.”
Meisje van 14: “Yoga vind ik rustgevend. Het is een goede break in de week en het is heel gezellig!”
Meisje van 12: “Het is heel ontspannend en je wordt er rustig van. Je hoofd wordt even helemaal leeg gemaakt.”
Meisje van 13: “Fijn dat ik bij yoga alles gewoon even los kan laten!”
 

Is yoga iets voor jou?

 

Lijkt het je fijn om te bewegen in een kleine, gezellige groep?

Wil je leren hoe je tot rust kan komen en misschien beter kan slapen?

Zou jij je wel wat beter willen concentreren?

Wil jij graag soepel en sterk worden?

Kom dan eens een gratis proefles kinderyoga of tieneryoga doen!

 

 

Lesrooster Yoga

 

Donderdag 15.00 – 16.00 uur   Kinderyoga 7 t/m 11 jaar *

Donderdag 18.30 – 19.30 uur   Tieneryoga 12 t/m 15 jaar 

 

*) Bij voldoende belangstelling kan er ook een groep voor 6 t/m 8 jarigen starten.

 

 

Een boom groeit niet door aan de takken te trekken … 

maar door de wortels water te geven”

 

 

Goed om te weten

Neem gerust contact op als jouw zoon of dochter twijfelt of yoga wat voor hem of haar is. Je kan je kind ook aanmelden voor een gratis proefles (indien er plek is).

Yoga wordt bij Kinderpraktijk Vlinder in kleine groepjes gegeven, waardoor ik elk kind veel aandacht kan geven en kinderen gauw een hechte groep vormen. De lessen vinden plaats in een rustige ruimte van mijn praktijk aan huis. Het is fijn om soepele kleding en schone sokken aan te hebben, een handdoek mee te nemen voor op de yogamat en een flesje water mee te nemen.

Van 1 september tot 1 juli worden het hele jaar door yoga lessen gegeven, m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen. Kinderyoga en tieneryoga kosten 9 euro per les. Het lesgeld dient betaald te worden per 3 maanden (108 euro) of voor een periode tot aan een vakantie. Er zijn geen inschrijfkosten. Indien je kind wil stoppen met yoga, hoor ik dat graag uiterlijk 1 maand voor aanvang van een nieuw kwartaal. Vraag naar de korting bij meerdere kinderen uit een gezin.

Niet voor iedereen is het weggelegd om te kunnen sporten of cultuur op te snuiven. Jeugdfonds Sport & Cultuur kan de contributie van een sportclub betalen of het lesgeld van een culturele activiteit zoals muziekles, dansen of theater. De contributie voor yoga bij Kinderpraktijk Vlinder kan zo ook betaald worden. Kijk op voor meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl

 

 

 

Kinderyoga workshops

Kinderpraktijk Vlinder verzorgt in overleg kinderyoga workshops voor diverse leeftijden. Denk aan een yogales voor op school of op de kinderopvang of voor studenten pedagogisch werk. Ook kan ik een vrolijk en ontspannen kinderfeestje verzorgen. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

kindercoach Assen ~ kindercoaching ~ coach volwassenen ~ hoogsensitief ~ hsp ~ gevoelig ~ zelfvertrouwen ~ faalangst ~ boosheid ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding ~ puberteit ~ opvoeding ~ hoogbegaafd ~ opvoedopstellingen ~ kinderyoga ~ tieneryoga ~ yogaworkshops ~ zelfvertrouwentraining ~ gender ~ identiteit ~ familieopstellingen ~ alleengeboren tweeling ~ pubers ~ body positivity ~ ontspanning ~ Drenthe ~ Kloosterveen ~ Assen ~ pubercoach ~ emoties ~ gedragsproblemen ~ autisme ~ adhd ~ vlinder ~ hooggevoelig ~ temperamentvol kind ~ hoogstimulatief