Trainingen

Zelfvertrouwen Training Hoogsensitiviteit

 

 

Zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit en meer


Kinderpraktijk Vlinder verzorgt trainingen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om beter te leren omgaan met hoogsensitiviteit. Ook is er 1 keer per jaar een training om je goed voor te bereiden op het afscheid van de basisschool.

Kinderen in een groep hebben veel aan elkaar. Rondom een thema is er veel herkenning en uitwisseling van ervaringen. Bovendien is het heel gezellig! Ik laat kinderen altijd veel ervaren. Het geleerde zullen we op een creatieve manier verwerken. De groepjes bestaan uit maximaal 6 kinderen, zodat ik iedereen veel aandacht kan geven.

 

 

Ieder kind is een kunstenaar. De kunst is, hoe het eenmaal volwassen Een kunstenaar kan blijven.”

 

 

 

Zelfvertrouwen training Vlindertijd!

 

VLINDERTIJD! is een training gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen. Kom uit je cocon en sla je vleugels uit!

We besteden onder meer aandacht aan kwaliteiten, onzekerheden, grenzen en lichaamstaal. Kinderen komen steviger in hun schoenen te staan en ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Vlindertijd is er voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Er zijn 6 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur en een informatieve ouderavond. De totale kosten zijn 217 euro.

Het is nog niet duidelijk wanneer er weer een zelfvertrouwen training start. Maar neem gerust contact op als je hier belangstelling voor hebt. Het is ook mogelijk om tijdens individuele coachsessies het zelfvertrouwen te vergroten.

 

Ervaringen van ouders:

“Onze dochter (7 jaar) is altijd met veel plezier naar Vlindertijd toe gegaan en vertelde er anderen over. Volgens mij vindt ze het leuk om een beetje ‘aan zichzelf te werken’. Ze is zekerder geworden en minder schuchter. De juf rapporteert dat het goed gaat met haar zelfvertrouwen. Wij zijn heel blij met Vlindertijd gegeven door jou!”
“De training was erg leerzaam en onze dochter (10 jaar) ging er elke week met plezier naar toe. Ze vond het leuk om te zien dat andere kinderen ook ‘groeiden’ net als zij. Ze komt nu meer voor zichzelf op in de klas en maakt dingen bespreekbaar. Wij hebben geleerd hoe je er als ouders mee om kan gaan.”
“Mijn zoon (7 jaar) vond het leuk om met andere kinderen dingen te leren. Hij ging er met plezier naar toe. Hij heeft nu meer vertrouwen en komt beter voor zichzelf op. Tijdens de ouderavond kregen we inzichtelijke tips. Ik vind je erg kundig!”
“De training heeft een mooie opbouw en zit knap in elkaar. Onze dochter (7 jaar) ging elke keer met veel plezier en heeft er veel aan gehad. Ze is opener geworden en heeft meer zelfvertrouwen. Ze gaat er veel bewuster mee om. Ik vond de ouderavond heel boeiend en leerzaam.”
“Mijn dochter (8 jaar) vond Vlindertijd leerzaam en gezellig. Ze is opener geworden, een beetje assertiever en kan beter haar grenzen aangeven.”
“Mijn zoon (7) vond het leuk om met andere kinderen dingen te leren. Hij ging er met plezier naar toe en heeft al meer zelfvertrouwen. We kregen inzichtelijke tips bij de ouderavond. Ik vind je erg kundig!”
“De training is een mooie mix van praten en leren over zelfvertrouwen en er actief mee bezig zijn, zowel fysiek als creatief. Onze zoon (8 jaar) was vanaf de eerste bijeenkomst super enthousiast. Hij vond de groep heel fijn en heeft geleerd hoe je duidelijk nee kunt zeggen en iets kunt durven. Hij heeft ook geleerd waar hij blij van wordt en wat bij hem past. Hij is ‘vrijer’, praat vaker en makkelijker. Al met al vinden we hem mondiger en opener geworden, een mooi resultaat!”

 

Ervaringen van kinderen:

Jongen van 8: “Ik vond Vlindertijd heel erg leuk. Vooral de zon met dingen wat je leuk vond en het schilderen van jezelf.”
Meisje van 10:“Ik vond het leuk en het hielp ook echt! Ik durf nu dingen te vragen! “
Jongen van 7: “Ik kom nu meer voor mezelf op en heb geleerd dat als iemand een stomme opmerking maakt ik me dat niet zo aantrek.”
Meisje van 8:“Ik vind het leuk om mijn schatten te weten. Het bord maken vond ik heel leuk.”
Meisje van 10:“Ik vond Vlindertijd gezellig en leuk. Ik durf nu nee te zeggen wat ik eerst niet durfde.”

 

HSP training Voelsprietentijd!

 

In deze training voor gevoelige kinderen leert je kind makkelijker omgaan met hoogsensitiviteit.

We zullen onder andere aandacht besteden aan:
– waarom voel jij je soms anders dan andere kinderen?
– wat is er gevoelig aan jou?
– hoe kan jij je beter omgaan met prikkels?
– hoe voorkom je overprikkeling?
– wat zijn de mooie eigenschappen die jij als gevoelig kind hebt?
– wees trots op jezelf en je gevoeligheid!

Voelsprietentijd is voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Er zijn 6 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur en een informatieve ouderavond. De totale kosten zijn 217 euro.

Deze training start in het najaar van 2024. Individueel aandacht besteden aan hooggevoeligheid, kan natuurlijk ook.

 

Ervaringen van ouders:

“Onze dochter (8 jaar) kwam iedere keer weer heel blij bij je vandaan. Wat de kinderen hebben gedaan zag er leuk en leerzaam uit. B. vertelde vaak wat ze voelde en hoe ze dingen ervaart over zich zelf, naar aanleiding van de gesprekjes. Heel waardevol! Onze dochter heeft Voelsprietentijd ervaren als tijd voor haarzelf en rust. Wij als ouders hebben een goed gevoel gehad elke keer als we B. ophaalden. Na de ouderavond hadden we stof om over te praten.”
“Linde, bedankt voor Voelsprietentijd! G. heeft daar geleerd dat bepaalde gevoelens niet van haar zijn en soms niets met haar te maken hebben. Ze is veel opener en rustiger. Vooral heel fijn voor haar!”
“Ik vind het mooi om te zien hoe blij onze dochter (9 jaar) wordt van deze training. De ouderavond was leuk en leerzaam. Mooi om met ouders te praten die hetzelfde herkennen.”
“Onze dochter heeft praktische tips en trics gekregen om met haar omgeving om te gaan. Ze is gegroeid, lijkt meer ontspannen en is minder vaak boos. Ze heeft ook meer zelfvertrouwen gekregen!”
“Het is erg fijn dat deze training bestaat! Waardevol om te leren. L. had meestal veel zin om te gaan. Positief dus! Ik kon echt merken dat het haar goed deed.”

Ervaringen van kinderen:

 

Meisje van 8:“Ik heb geleerd hoe ik niet zo snel boos of verdrietig word en hoe ik rustig kan worden.”
Meisje van 7:“Ik ben echt weer blij! Ik kan nu meer.”

 

Training Dag basisschool, hallo middelbare!

 

In april 2024 organiseer ik weer een korte training van 2 middagen. Deze is speciaal voor kinderen die afscheid gaan nemen van de basisschool en na de zomervakantie naar de middelbare school zullen gaan.

We kijken terug op wat fijn en niet fijn was op school en hoe jij gegroeid bent. We kijken vooruit naar hoe de musical, kamp en het afscheid zullen gaan. En natuurlijk hebben we het ook over hoe het zal zijn op je nieuwe school. Waar zie je tegenop en wat zijn je wensen?

Zo zal je straks met een goed gevoel afscheid nemen en klaar zijn voor de nieuwe start!

De kosten zijn 67 euro in totaal voor beide middagen, inclusief materialen, drinken en wat lekkers.

Data:

Dag basisschool!: vrijdag 5 april 15.30 – 17.00 uur

Hallo middelbare!: vrijdag 19 april 15.30 – 17.00 uur

 

Ervaringen van kinderen:

Meisje van 12: “Ik vond het heel leuk om te doen en het heeft ook heel erg geholpen. Super bedankt!”
Jongen van 12“Ik vond het superleuk en ik vond het ook fijn om ervaringen te delen met andere kinderen die hetzelfde te wachten staat.”
Meisje van 12:“Het heeft me geholpen om de positieve kanten van de middelbare te zien. Het was ook gezellig met de kinderen. Ik vond het heel erg fijn dat ik kon zeggen wat ik voelde en dacht “
Meisje van 12“Ik vond het echt heel leuk. Ik ga er ook zeker wat aan hebben! Het was heel gezellig en ik heb nu meer zin in de middelbare.”

 

Voor meer informatie of het aanmelden voor een training, kan je het contactformulier invullen: Contact

 

kindercoach Assen ~ kindercoaching ~ coach volwassenen ~ hoogsensitief ~ hsp ~ gevoelig ~ zelfvertrouwen ~ faalangst ~ boosheid ~ verdriet ~ angst ~ slaapproblemen ~ vol hoofd ~ scheiding ~ puberteit ~ opvoeding ~ hoogbegaafd ~ opvoedopstellingen ~ kinderyoga ~ tieneryoga ~ yogaworkshops ~ zelfvertrouwentraining ~ gender ~ identiteit ~ familieopstellingen ~ alleengeboren tweeling ~ pubers ~ body positivity ~ ontspanning ~ Drenthe ~ Kloosterveen ~ Assen ~ pubercoach ~ emoties ~ gedragsproblemen ~ autisme ~ adhd ~ vlinder ~ hooggevoelig ~ temperamentvol kind ~ hoogstimulatief